top of page

Bezienswaardigheden

Villa121 is gelegen op de grens van het Scheldeland en het Waasland. Hier fiets en wandel je relaxed tussen kreken, pittoreske polders en uitgestrekte natuurdomeinen, en bezoek je tussendoor charmante dorpjes.
Villa121 is tevens een ideale uitvalsbasis om de rest van Vlaanderen en Brussel te verkennen. Op minder dan een uurtje sta je in de grote steden Brugge, Gent, Anwerpen, Brussel, ...

Donkmeer

 

Het Donkmeer is gekend in heel Vlaanderen en zet Berlare op de toeristische kaart voor daguitstappen.

De omgeving van het Donkmeer biedt een mooie brok natuur, die elke gemotiveerde wandelaar of fietser, kan gaan verkennen.

Je kan er ook terecht voor allerlei andere activiteiten: zelf bootje varen op het meer bijvoorbeeld of je laten overzetten naar de Eendenkooi: je kiest maar. Ook vissers komen hier aan hun trekken. En voor mensen die graag een marktje doen, is er eveneens goed nieuws: van april tot eind september is er elke zondagnamiddag markt.

Rond het Donkmeer vind je heel wat tavernes en restaurants. De streekspecialiteit is paling

Lokeren

 

In Lokeren valt er heel wat te beleven. U kan zich laten onderdompelen in het vele groen of op zoek gaan naar de geschiedenis in één van de vele monumenten of het Stadsmuseum.

Op wandelafstand van het station en het centrum ligt het Europees natuurreservaat Molsbroek.

Ook de sportliefhebbers komen aan hun trekken bij een bezoek aan het voetbalsta­dion of een spelletje citygolf. En wat dacht u van een huifkartocht.

De eerste week van augustus vinden hier de Lokerse Feesten en Fonnefeesten plaats, een absolute must voor de muziekliefhebber.

Domein Puyenbroeck

 

Domein Puyenbroeck is een provinciaal domein van 510 hectare

Er zijn een grote speeltuin, ligweiden, een bloemenpark van 23 ha, een speelbos van 10 ha en een verkeerspark waar kinderen met go-carts kunnen rijden. Er is ook een dierenpark. Met een toeristisch treintje kan er een rondrit gemaakt worden door het park. Er kunnen ook fietsen en bolderkarren gehuurd worden en aan de vijvers kunnen roeiboten en pedalo's worden gehuurd.

Het domein beschikt over ongeveer 150 hectare bos. Er is ook een permanente broedwand voor vogels aangelegd, en ijskelder werd ingericht als overwinterplaats voor vleermuizen.

Gent

 

Gent is een bruisende stad. Met een rijk historisch verleden dat in alle uithoeken van het stadscentrum terug te vinden is, kunt u niet anders dan bewonderend naar de prachtige gevels, gebouwen en pleinen te kijken. En mis zeker de vele musea niet. Door het grotendeels autovrije stadscentrum is Gent heel toegankelijk voor voetgangers. Ook te water kunt u de stad op een andere en minstens even boeiende manier leren kennen door een rondvaart in een van de ‘bootjes van Gent’.

  

Ontdek de jaarlijkse Gentse Feesten in de tweede helft van juli, het Gent Jazz Festival ook in juli, waar ook internationale sterren op afkomen, OdeGand in september, het Lichtfestival eind januari, Floraliën eind april.

Antwerpen

 

Antwerpen is een populaire bestemming om te bezoeken,

In het historische stadscentrum, dat stamt uit de 16e en 17e eeuw, zijn naast vele winkels en restaurants ook meerdere musea en liefst 1.000 monumenten te vinden. Het Centraal Station (uitgeroepen tot Europa’s mooiste) met de aangrenzende dierentuin Antwerpen Zoo tot het Sint-Elisabethgasthuis, maar ook het Stadhuis aan de Grote Markt zijn prachtige monumentale gebouwen.

Het is tevens de thuisstad van de Vlaamse barokschilder Rubens, modehuizen en vele (vooral Joodse) juweliers. Ontzettend veelzijdig dus!

Brugge

De Middeleeuwse stad Brugge behoort tot de meest bezochte plaatsen in België. De historische stad heeft veel cultureel erfgoed waardoor toeristen uit zowel binnen- als buitenland de stad massaal bezoeken. Niet voor niets dat de historische binnenstad van Brugge in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wie het centrum van Brugge bezoekt zal opvallen dat de binnenstad haar uitstraling voor een zeer groot deel heeft weten te behouden. De moderne tijd is hier op een mooie manier samengevloeid met de oude gebouwen, straten en pleinen. Brugge is echter meer dan alleen een verzameling mooie gebouwen, pleinen en straten. Het is bovenal een stad waar het Bourgondische leven nog steeds een belangrijke plaats inneemt. Zoals het een goed Bourgondiër betaamd kun je in Brugge volop genieten van heerlijke spijzen en dranken. Voor liefhebbers van chocolade is Brugge helemaal een walhalla. Je kunt hier heerlijke chocoladeproducten kopen van meer dan vijftig lokale chocolatiers!

bottom of page